Domain Otoritesi İle Sayfanızı İlk Sıralara Çıkarın

 

Domain Otoritesi Nedir?

Domain Authority olarak bilinen dilimize Domain Otoritesi olarak geçen otorite puanı, pazarlama analitiği şirketi MOZ tarafından kullanılan ve aktif olarak çalışan sitelere 1 ila 100 arasında vermiş olduğu puanlama türüdür. Şirketin puanlama vermesindeki amaç site kalitesini ölçmeye yönelik olup arama motorları gözünde ne kadar değere sahip olduğunu ölçmeye yöneliktir. Google ilk sayfada çıkmakta olan birçok sitelerin otorite puanları yüksek değerlere sahiptir. Web sitelerini kıyaslama amacı ile de kullanılan bilen bu araç, web sitenizin geçmiş zamandan bugüne kadar olan derecenizi ölçmektedir. MOZ şirketi otorite puanını belirler iken sitenizin SEO etkenlerinden olan; Toplam iç link yapılandırmasını, dış backlinkleri, site içeriği anahtar kelime odakları, anahtar kelime sayısı gibi değerlerden yararlanmaktadır. Domain otoritesini sorgulama yapabilmek için MOZ şirketine ait olan otorite puanlama aracanı kullanabilirsiniz.

Domain Otoritesi Nasıl Yükseltilir?

Pekâlâ! Ortada bir şirketin sitenize SEO etkisinde bulunan backlinkleri ve Google algoritmalarını kullanarak sıralama faktörleri üzerinden yararlandığı bir araç var. Asıl konumuz olan domain otoritesi nasıl arttırılır konusuna değinmeye başlayabiliriz. Google de ilk sayfaya çıkmak için site karşılaştırması yapmak için kullanıldığı genel itibariyle kabul görmekte olan domain authority puanını artırmak için uygulamamız gerekenler ise kısaca şöyle;

İçeriklerinizin Kalitesini Artırın!

Sitenizin otorite puanını artırmak için yapılacak ilk adımlardan birisi; Google de üst sıralara çıkmak için vazgeçilmez olan altın kural, özgün içerik. İçeriklerini özgün şekilde oluşturarak arama motorları için değil okuyan kullanıcılar için yazmanız Google açısından önem taşımaktadır. Kaliteli bir içerik ile kullanıcılar sitenizden hemen çıkmayacaktır ve dolaylı yoldan okunan makaleniz ile beraber Google de üst sıralara çıkarken sitenizde hemen çıkma oranı gibi değerler düşecektir. Bunun ile birlikte sitenizde geçirilen zaman artacak ve sizler ilk sayfalara çıkmakta olur iken MOZ da sizlerin sitenizin özgün kaliteli içeriklerden oluştuğunu anlayan Google algoritmalarını kullanmasından dolayı sitenizin otorite puanı artacaktır.

İç Link Yapılandırmasını Doğru Yapın!

Sitenizin domain puanı olduğu gibi MOZ tarafından sayfa puanlamaları da ayrı ayrı yapılmaktadır. Sitenizde link yapılandırmaları yanlış olması sebebi ile bulunması gereken içeriğiniz yerine başka bir içeriği ön plana çıkarma ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Site içi link yapılandırması kullanır iken dikkat etmeniz gerekenler makalede aşırı gereksiz linklerden kaçınma ile olur. Sürekli olarak alakasız sayfalara link vermeniz sitenizde bulunan kullanıcıları yanlış yönlendirdiği gibi, kullanıcıların sayfanızdan çıkmasına da sebebiyet verebilir.

Zararlı Backlinklerden Kurtulun!

Sitenizi doğal backlinkler kazandırın. Backlink kasma siteleri ya da programlarını asla kullanmayın. Kesinlikle önermiyorum. Web sayfanıza backlink kazandırdığınız için sevinebilir iken Google de sıra düşmesi yaşamanız ile ileride üzülmenize sebebiyet verebilir. Backlink kasma siteleri sitenizin spam sitelerden link almanıza sebebiyet verebilir. Bu da dolaylı yoldan sizlerinden spam score puanınızı artırmaktadır. Sitenizi Facebook, Twitter vb. sosyal medyalarda ön plana çıkararak ve forumlarda kişilere yardımcı olma amacı ile sitenizdeki içeriklere yönlendirerek doğal backlink kazanma yolunda ilk adımı atabilirsiniz. Bu konu da site dışı SEO içeriğinden faydalanabilirsiniz.

İçeriklerinizi Güncel Tutun!

Bir diğer altın kural ise tabi ki de güncellik. Sitenizi sürekli güncel tutun. Bir günde yüz makale yayınlayıp bir ay içerik girmemezlik yapmak yerine elinizde bulunan makaleleri aralıklı olarak günde bir tane girerek daha güncel tutabilirsiniz. Bu adımlarda ilerlemeniz Google açısından hem sitenizin güncelliğini koruyor olur iken hem de kullanıcılara günlük yeni bir bilgi sunmuş olacaksınız. 

Kaynak: hacoos.com

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
3. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise İletişim sayfasını kullanın.

Daha yeni Daha eski